'to be or not to be: this is the question...' Shakespeare






miercuri, 11 mai 2011

8. Fa-o astazi

Evitarea este un mijloc frecvent de a trata problemele: cu totii am reactionat asa inainte si o vom face din nou in viitor. Evitarea inseamna sa nu te confrunti cu ceva ce te deranjeaza sau sa negi realitatea unei situatii. Problema cu o astfel de abordare a schimbarilor din viata este ca functioneaza destul de bine pe termen scurt, dar doar pe termen scurt. Cand avem probleme nerezolvate, traim o neliniste emotionala, care poate fi in mod semnificativ stresanta, deci daca ceva nu este bine sau in cazul in care ceva te deranjeaza, fa ceva in legatura cu asta.


Deseori, ceea ce ne retine de la rezolvarea unei probleme este o frica de necunoscut. Evitarea vizitei la un doctor nu lasa doar afectiunile noastre netratate, ci permite si grijilor noastre sa se mareasca. Identifica sarcinile pe care le-ai amanat si incearca sa intelegi de ce ai amanat ceva important. Actiunea nu poate schimba intotdeauna imprejurarile, dar negarea este fara indoiala un mecanism inutil si ineficient de a face fata unei situatii; actionand pozitiv cresti sansele unui rezultat pozitiv ( uneori in ciuda situatiei ). Trierea problemelor tale este de fapt foarte benefica si poate contribui la sentimente de satisfactie, multumire si fericire.


DECI, NU AMANA! Daca ceva trebuie facut, fa-o. Cu cat amani mai mult, cu atat te vei simti mai frustrat si mai nemultumit. Dar, de indata ce te implici si faci ceea ce trebuie sa faci, vei trai cu siguranta emotii pozitive, precum fericirea, mandria si satisfactia.


Timothy Sharp - 100 de cai spre fericire

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu