'to be or not to be: this is the question...' Shakespeare






joi, 19 mai 2011

16. Tine un jurnal al evenimentelor pozitive

O versiune usor mai convenabila a exercitiilor de apreciere si recunostinta descrise in aceasta sectiune, jurnalul evenimentelor pozitive subliniaza importanta luarii in considerare a lucrurilor bune ce s-au intamplat in viata ta in fiecare zi.

Prin urmare, este mai bine sa faci acest lucru mai tarziu in timpul zilei, dupa-amiaza sau seara, si, la fel ca in celelalte exercitii, cel mai bine este sa scrii aceste lucruri (nu doar sa te gandesti la ele ).

Ai nevoie doar de un stilou si o hartie si tot ce trebuie sa faci este sa scrii in fiecare seara 3-5 lucruri bune care s-au intamplat in acea zi. In unele zile, acest lucru va fi relativ usor; in alte zile, s-ar putea sa para o adevarata incercare, dar in zilele de 'lupta', acest exercitiu este chiar mai important si va oferi cu adevarat un impuls pentru fericirea si bunastarea ta.

Ai putea dori sa insirui pur si simplu o lista cu oamenii pe care i-ai intalnit in acea zi si cu care ai avut o interactiune pozitiva. Te-ai putea concentra pe lucrurile productive pe care le-ai facut, pe ceea ce ai invatat sau pe momentul care te-a facut cel mai fericit. Solutia este sa sporesti binele adus de fiecare zi si sa compensezi orice este negativ sau dificil. Chiar daca te opresti doar la un singur lucru bun de consemnat, tot esti pe drumul cel bun.



Timothy Sharp - 100 de cai spre fericire

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu