'to be or not to be: this is the question...' Shakespeare






marți, 17 mai 2011

14. Transfera-ti abilitatile

In ce excelezi la locul de munca si cum poti face la fel acasa? Unde excelezi acasa si cum poti performa la fel la locul de munca?

Una dintre observatiile interesante pe care le-am facut de-a lungul anilor in care am lucrat ca psiholog si coach este ca, in unele cazuri, oamenii nu sunt buni la generalizarea sau transferarea anumitor comportamente de la o situatie la alta.

Am vazut si am lucrat cu oameni care sunt parinti grozavi, dar nu prea buni manageri. In acelasi timp, am vazut oameni care sunt de mare succes la locul de munca, dar nefericiti in viata lor personala.

Nu trebuie sa fie asa, pentru ca abilitatile care duc la succes intr-un domeniu din viata noastra ar putea la fel de usor sa duca la succes ( oricum definim acest lucru ) si in alte sfere. Fericirea si succesul sunt obtinute adesea de cei care stiu sa-si valorizeze punctele forte si care sunt la fel de buni in utilizarea acestor puncte forte in sfere diferite.

Gandeste-te la viata ta de la locul de munca sau de acasa si identifica punctele forte in acel cadru. Esti calm cand te afli sub presiune la birou? S-ar putea sa simti ca esti 'plictisitor' acasa, cand de fapt abilitatea ta grozava este sa amortizezi conflictul in familie. Daca esti iubit acasa pentru umorul si creativitatea ta, ai putea descoperi ca ai un talent pentru gandirea laterala si pentru dinamizarea celorlalti la locul de munca. Daca esti o 'persoana sociabila' si te implici in planificarea gratarelor la sfarsitul saptamanii, asigura-te ca si la locul de munca te ocupi de relationarea cu clientii si asociatii, astfel incat compania sa profite din plin de abilitatile tale. Tot ce conteaza este gasirea unor modalitati de a-ti pune in aplicare punctele forte in toate aspectele vietii tale.

Succes!


Timothy Sharp - 100 de cai spre fericire

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu