'to be or not to be: this is the question...' Shakespeare






miercuri, 18 mai 2011

15. Pastreaza-ti concentrarea

Cand ne facem griji, ne preocupam excesiv pentru viitor, cand regretam, ne fixam prea mult pe trecut. A ne lasa mintea sa rataceasca in orice directie, pana in punctul in care incepem sa suferim, ne impiedica sa profitam la maximum de prezent; nu ne mai 'traim clipa' si suntem mai putin capabili sa ne gandim la solutii adecvate pentru problemele noastre sau sa cautam modalitati de a aprofunda relatia noastra cu persoanele pe care le iubim.

Elaboreaza o expresie scurta pe care sa ti-o poti spune pentru a te repozitiona aici si acum. Unul dintre editorii mei mi-a spus ca, atunci cand se confrunta cu o situatie deosebit de complicata sau neplacuta, foloseste vechea expresie: 'Toate-n viata sunt trecatoare'. O astfel de zicala serveste ca un mic memento, un indemn subtil de a ne elibera de gandurile nelinistite si pline de regret. Exista o multime de citate revelatoare ale marilor ganditori ce pot servi acestui scop - arunca o privire pe internet, citeste biografii ale oamenilor care te inspira sau rasfoieste una dintre multele carti de citate care te inconjoara.

O alta tehnica utila, in special daca esti o persoana 'vizuala', consta in a gasi o imagine care sa te inspire si pe care sa o agati deasupra biroului, langa pat sau pe frigider. Obisnuieste-te sa te uiti la imagine ori de cate ori simti ca-ti creste nivelul de stres. Incearca de asemenea sa tii aproape o lista de obiective care sa iti aminteasca de ceea ce conteaza cu adevarat. La fel de bine te-ar putea ajuta sa-ti aduci aminte de o scrisoare sau de un e-mail de apreciere de la un prieten sau un asociat care subliniaza lucrurile bune pe care altii le vad in tine.


Timothy Sharp - 100 de cai spre fericire

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu